Endeca application already exists with the name CRS use --force option

*** info    Thu Jun 06 18:06:31 IST 2013    1370522191743    atg.cim.task.ant.utility.AntLogger    Total time: 0 seconds
**** info    Thu Jun 06 18:06:33 IST 2013    1370522193801    atg.cim.productconfig.endeca.EndecaInitializeTask    Intitializing Endeca Application
**** info    Thu Jun 06 18:06:33 IST 2013    1370522193824    atg.cim.task.ant.utility.AntLogger   
**** info    Thu Jun 06 18:06:33 IST 2013    1370522193824    atg.cim.task.ant.utility.AntLogger    edeca-init.nonwindows:
**** info    Thu Jun 06 18:06:33 IST 2013    1370522193831    atg.cim.task.ant.utility.AntLogger         [exec] Initializing Endeca App
**** info    Thu Jun 06 18:06:36 IST 2013    1370522196128    atg.cim.task.ant.utility.AntLogger         [exec] [06.06.13 18:06:36] SEVERE: An application already exists with the name, "CRS". Please use the '--force' option if you want to replace all existing configuration.
**** info    Thu Jun 06 18:06:36 IST 2013    1370522196156    atg.cim.task.ant.utility.AntLogger   
**** info    Thu Jun 06 18:06:36 IST 2013    1370522196156    atg.cim.task.ant.utility.AntLogger    BUILD FAILED
**** info    Thu Jun 06 18:06:36 IST 2013    1370522196156    atg.cim.task.ant.utility.AntLogger    /home/atgint/ATG/ATG10.2/CIM/plugins/Base/ant/cim-ant.xml:871: exec returned: 1
**** info    Thu Jun 06 18:06:36 IST 2013    1370522196156    atg.cim.task.ant.utility.AntLogger   
**** info    Thu Jun 06 18:06:36 IST 2013    1370522196156    atg.cim.task.ant.utility.AntLogger    Total time: 2 seconds
**** Error    Thu Jun 06 18:06:36 IST 2013    1370522196157    atg.cim.productconfig.endeca.EndecaInitializeTask    ---    /home/atgint/ATG/ATG10.2/CIM/plugins/Base/ant/cim-ant.xml:871: exec returned: 1
**** Error    Thu Jun 06 18:06:36 IST 2013    1370522196157 

Solution 
  
This error basically occurs if we already have a CRS Endeca Provisioned  in your Application.

To know whether you have already an Application Provisioned use the command

eaccmd.sh list-apps/.bat , this will give you a list of applications Provisioned. 

Next use the command  ./runcommand.sh --remove-app/.bat . This will remove all your Provisioned application.Once this is done you can use the above command again to see it actually removed your Provisioned Applications. Ideally this should not list anything.

Next Modify your initialize_rs_feeds.sh/.bat file and remove eveerything from the line below the  word "echo creating fresh record stores " , this will basically delete the old records from the schemas which is created earlier at the time of Provisioning your Endeca Application.

Lastly remove your CRS Endeca Application,For that Remove the Folder CRS which will be usually located under C:\Endeca\Apps\CRS in Windows  or /usr/local/Endeca/Apps/CRS  in Linux Environments.

Now go back to your CIM configuration,Redeploy your CRS Endeca to the Production Server and do the Initialization, Hopefully you will not see the above error this time,once the Initialization has done successfully you can proceed with Indexing . Paste your Logs if you are encountering any issues.

5 comments:

The Mortimer said...

Awesome I was stuck on this.. Thanks

The Mortimer said...

Actually not so awesome get the next error.. Any ideas please?

**** info Mon Mar 03 10:12:04 PST 2014 1393870324234 atg.cim.task.ant.utility.AntLogger [exec] com.endeca.soleng.eac.toolkit.utility.IFCRUtility execute - Precondition Failed (412): Cannot copy ContentItemWrapper, type=endeca/site, path=/prototype/default, resource=[JcrNodeResource, type=endeca/site, superType=null, path=/prototype/default] to /sites/CRS: destination exists
**** info Mon Mar 03 10:12:04 PST 2014 1393870324234 atg.cim.task.ant.utility.AntLogger [exec]
**** info Mon Mar 03 10:12:04 PST 2014 1393870324253 atg.cim.task.ant.utility.AntLogger [exec] Failed to setup EAC application.
**** info Mon Mar 03 10:12:04 PST 2014 1393870324255 atg.cim.task.ant.utility.AntLogger
**** info Mon Mar 03 10:12:04 PST 2014 1393870324255 atg.cim.task.ant.utility.AntLogger BUILD FAILED
**** info Mon Mar 03 10:12:04 PST 2014 1393870324255 atg.cim.task.ant.utility.AntLogger /home/atgdev/ATG/ATG11.0/CIM/plugins/Base/ant/cim-ant.xml:872: exec returned: 1

Sebastian said...

can you provide me the steps at what point this issue came and are you using endeca with crs and were you seeing any other errors?

The Mortimer said...

Thanks but the way I found to solve this was to uninstall ToolsAndFrameworks as the site CRS was hanging around there, then reinstall and it got past this error.

Further errors were that in initialize_services.sh I had to comment out the following before I ran the CIM endeca install.

# Import sample media. Remove the following step if
# not using sample application and data.
#echo "Importing media..."
#"${WORKING_DIR}/set_media.sh"
#if [ $? != 0 ]; then
# exit 1
#fi
#echo "Finished importing media"

As there is no set_media.sh

Sebastian said...

ok fine , thanks for sharing this information

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...